Προϊόντα

Συχνές ερωτήσεις για αντλίες θερμότητας

Μια καλή αντλία θερμότητας είναι το πρώτο και βασικό βήμα προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, δηλαδή μικρή κατανάλωση και μέγιστη διάρκεια ζωής. Ωστόσο ο τελικός χρήστης θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του και τα παρακάτω στοιχεία προκειμένου να επιτευχθούν αυτά τα αποτελέσματα:

  • Επιλογή καταστήματος προμήθειας της αντλίας. Θα πρέπει να επιλεγεί ένα κατάστημα το οποίο διαθέτει έμπειρους μηχανολόγους που θα δίνουν λύσεις με βάση τις ανάγκες του πελάτη. Επιπλέον θα βρίσκεται δίπλα στον πελάτη σε όλη τη διάρκεια ζωής της εγκατάστασης γιατί η δουλειά δεν σταματάει στην πώληση.
  • Σωστή μελέτη εφαρμογής. Οι ανάγκες για θέρμανση/ψύξη και ζεστών νερών χρήσης ενός σπιτιού διαφέρουν. Ο ρόλος μιας σωστής μελέτης είναι να καλύψει αυτές τις ανάγκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (μειωμένο κόστος εγκατάστασης, μέγιστη απόδοση, ελάχιστη κατανάλωση και μέγιστη διάρκεια ζωής) καθώς και να καθοδηγήσει τα συνεργεία με τα κατάλληλα σχέδια σε μια σωστή εγκατάσταση.
  • Ασφάλεια εγκατάστασης. Οι περισσότεροι κατασκευαστές αντλιών θερμότητας συνιστούν για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των αντλιών τη χρήση εξαρτημάτων όπως μαγνητικό φίλτρο νερού, ανοδική προστασία (stopcore) κλπ. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να μην τα τοποθετούν προκειμένου να μειώσουν το κόστος εγκατάστασης θέτοντας με αυτό τον τρόπο σε κίνδυνο τη διάρκεια ζωής της αντλίας αλλά και την σωστή λειτουργία αυτής.
  • Ποιοτικά υλικά εγκατάστασης. Η χρήση προϊόντων και υλικών από αναγνωρισμένες εταιρείες με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ποιότητας συμβάλουν σε μια σωστή εγκατάσταση (μέγιστη απόδοση και διάρκεια ζωής).
  • Εξειδικευμένα συνεργεία. Οι αδειούχοι τεχνικοί διαφόρων ειδικοτήτων (ψυκτικοί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι) που θα τοποθετήσουν την αντλία θερμότητας θα πρέπει να εκπαιδεύονται συνεχώς πάνω στις τεχνολογικές εξελίξεις των αντλιών θερμότητας και να γνωρίζουν το αντικείμενο.