Προϊόντα

Uponor

uponor

Η εταιρεία Σίλλης & ΣΙΑ Ο.Ε. θέτει τα νέα δεδομένα στην ενδοδαπέδια θέρμανση σε συνεργασία με την εταιρεία Uponor. Με την τεχνολογία των υλικών της εταιρείας Uponor μπορούμε να δώσουμε λύση ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις, λόγω των πολλών εναλλακτικών τρόπων, που έχουμε για την διάστρωση του δαπέδου.

Η Uponor είναι κύριος προμηθευτής υδραυλικών συστημάτων και θέρμανσης για κατοικίες και εμπορικά κτίρια στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, και εξέχων προμηθευτής κοινοτικών συστημάτων σωλήνων στις Σκανδιναβικές χώρες. Οι βασικές εφαρμογές της Uponor περιλαμβάνουν συστήματα ύδρευσης, θέρμανσης και δροσισμού. Ο όμιλος απασχολεί 3.800 άτομα σε 27 χώρες. Η Uponor Διεθνείς Πωλήσεις φροντίζει τις δραστηριότητες σε Βαλκάνια, Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική.

Η Uponor σήμερα δραστηριοποιείται σε περίπου 30 χώρες, με 11 εργοστάσια κατασκευής σε 5 ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Uponor πωλούνται σε περίπου 100 χώρες.

{gallery}products/endodapedia/uponor::::0{/gallery}

Συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και ψύξης

Μορφόπλακα Uponor με ή χωρίς μόνωση – για γρήγορη και ασφαλή εγκατάσταση

uponor01

Η μορφόπλακα της Uponor χωρίς μόνωση είναι μαύρη, κατασκευασμένη από πολυστερίνη, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σωλήνες διαστάσεων από 14 μέχρι 16 mm. Το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί μόνο από ένα άτομο. Τα ανεξάρτητα τμήματα της μορφόπλακας ενώνονται εύκολα απλός επικαλύπτοντας τις άκρες τους και πιέζοντάς τα για να συνδεθούν.

Εναλλακτικά η μορφόπλακα της Uponor είναι εξοπλισμένη με θερμομόνωση και ηχομόνωση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σωλήνες διαστάσεων από 14 μέχρι 17 mm. Αντοχή σε υψηλά φορτία με λίγα ρετάλια.

 

Μορφόπλακα Uponor με ή χωρίς μόνωση – για γρήγορη και ασφαλή εγκατάσταση

uponor02

Με το συρραπτικό της Uponor όλα τα εξαρτήματα ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους: Μονωτικό ρολό για θερμομόνωση και ηχομόνωση με ανθεκτική στα σκισίματα επικάλυψη κολλημένη πάνω στην μόνωση. Η επικάλυψη διαθέτει προτυπωμένο μοτίβο πλέγματος για εύκολη κοπή και ευθυγράμμιση. Οι σωλήνες τοποθετούνται πάνω στη μόνωση με τους συνδετήρες στερέωσης. Χάρη στην ευλυγισία των σωλήνων αυτή η λύση είναι ιδανική για όλα τα δωμάτια, ανεξαρτήτως διαστάσεων, και παρέχει θέρμανση σε κάθε σημείο. Κατάλληλο για διάστρωση σε τσιμέντο και αυτοεπιπεδούμενο τσιμέντο

 

Συρραπτικό Uponor – για αποτελεσματική και ευέλικτη εγκατάσταση

uponor03

Η σύνδεση με τους συνδετήρες ή τους συνδέσμους είναι ιδανική για τα νέα κτίρια. Ο σωλήνας εγκαθίσταται κατευθείαν στο μεταλλικό πλέγμα, το οποίο είναι ήδη μέρος της κατασκευής του κτηρίου σαν οπλισμός της τσιμεντένιας πλάκας. H πιο απλή λύση απ όλες τις λύσεις σύνδεσης, οι συνδετήρες ή οι σύνδεσμοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με όλους τους τύπους και διατομές των σωλήνων δαπεδοθέρμανσης της Uponor.

 

Συνδετήρες και σύνδεσμοι Uponor – η πιο απλή λύση

uponor04

Χάρη στο χαμηλό της ύψος, περίπου 10 mm, η μορφόπλακα υψηλής απόδοσης της Uponor είναι ιδανική λύση για ανακαίνιση ή σε περιπτώσεις όπου απαιτείται γρήγορος χρόνος απόκρισης. Η μορφόπλακα μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί πάνω σε υπάρχουσες κατασκευές δαπέδων όπως τσιμέντο, πλακάκια , ξύλο. Συνολικά το ύψος μπορεί να περιοριστεί στα 15 mm, χάρη στον ειδικό σωλήνα Uponor PE-Xa με διάσταση 9.9 x 1.1 mm. Ιδανικό για ανακαίνιση, μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε υπάρχοντα δάπεδα και το συνολικό ύψος μπορεί να περιοριστεί στα 15 mm. Εύκολη σύνδεση με υπάρχοντα συστήματα θέρμανσης.

 

Μορφόπλακα ξηράς δόμησης Uponor– για γρήγορη απόκριση χωρίς θερμομπετόν

uponor05

Απαιτούνται μόνο λίγα εξαρτήματα: Μορφόπλακα ξηράς δόμησης, πλάκες εκπομπής θερμότητας και σωλήνες Uponor PE-Xa 14 x 2.0 mm. Η εγκατάσταση καλύπτεται από τσιμεντοσανίδες πάνω στις οποίες μπορούν να τοποθετηθούν πλακάκια, μάρμαρα ή χαλιά, με αποτέλεσμα να έχουμε συντομότερους χρόνους κατασκευής. Το μικρό βάρος ολόκληρης της κατασκευής επιτρέπει γρηγορότερη προσαρμογή της θερμοκρασίας σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης. Εύκολη εγκατάσταση. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε για να στεγνώσει το θερμομπετόν.

 

Uponor πλάκες εκπομπής θερμότητας για ξύλινα καρφωτά δάπεδα – ιδανικό για σπίτια κατασκευασμένα από φυσικά υλικά

uponor06

Η δαπεδοθέρμανση της Uponor είναι επίσης ιδανική και για τα ξύλινα πατώματα. Tο σύστημα περιλαμβάνει μια πλάκα εκπομπής θερμότητας, κατασκευασμένη από λεπτό αλουμίνιο, με προσχηματισμένο αυλάκι για την υποδοχή του σωλήνα. Στερεώνονται εύκολα στο ξύλο με την βοήθεια καρφιών. Αυτή η λύση είναι σχεδιασμένη για να χρησιμοποιείται με τους σωλήνες Uponor PE-Xa pipe 20 mm. Ειδική λύση για ξύλινα πατώματα. Ιδανικό για ανακαίνιση.