Προϊόντα

Θερμαντικά Σώματα

thermantika-somata

Για να επιλέξουμε τα θερμαντικά σώματα, εκτός από τις απώλειες θα πρέπει να γνωρίζουμε και τα παρακάτω:

1. Τις θέσεις που θα τοποθετηθούν τα σώματα, άρα και το διαθέσιμο χώρο. Συχνά ο χώρος δεν επαρκεί για το μέγεθος του επιλεγέντος σώματος και τότε ή θα πρέπει να επιλέξουμε άλλη θέση, ή να τοποθετήσουμε και άλλο σώμα στο δωμάτιο, ώστε το άθροισμα της ισχύος των σωμάτων να ισούται με τις απώλειες του δωματίου.

2. Το είδος του δικτύου. Αν δηλαδή τα σώματα θα τροφοδοτηθούν στο δίκτυο νερού παράλληλα ή εν σειρά. Τα σώματα τροφοδοτούνται παράλληλα όταν το σύστημα του δικτύου είναι δισωλήνιο και εν σειρά όταν το σύστημα των σωληνώσεων είναι μονοσωλήνιο . Στο μονοσωλήνιο σύστημα θα πρέπει να προβούμε σε διόρθωση της ισχύος των σωμάτων.

3. Το είδος των σωμάτων που θα τοποθετηθούν. Υπάρχουν σώματα κλασσικά (ΑΚΑΝ), panels, αλουμινίου, σωληνωτά, δυναμικής εκφόρτισης, κ.λ.π.

Τα θερμαντικά σώματα είναι εναλλάκτες θερμότητας, οι οποίοι αποδίδουν στο χώρο τη θερμότητα που μεταφέρεται από ένα φορέα. Ο φορέας αυτός της θερμότητας μπορεί να είναι το ζεστό νερό, το υπέρθερμο νερό ο ατμός ή ο ζεστός αέρας. Ο πιο συνηθισμένος φορέας είναι το ζεστό νερό. Ο τρόπος θέρμανσης του χώρου από τα θερμαντικά σώματα είναι η μεταφορά και η ακτινοβολία. Υπάρχουν σώματα τα οποία θερμαίνουν κυρίως με ακτινοβολία, τα οποία τα ονομάζουμε radiators και σώματα που θερμαίνουν κυρίως με μεταφορά τα οποία τα ονομάζουμε convectors.

Τα περισσότερα σώματα θερμαίνουν και με τους δυο τρόπους. Τέτοια σώματα είναι τα ΑΚΑΝ, τα πάνελ και τα σώματα αλουμινίου.

 

vogel-noot

VOGEL & NOOT Panels

Τα θερμαντικά σώματα VOGEL & NOOT, κατασκευάζονται στην Αυστρία με υψηλής ποιότητας προδιαγραφές. Η διαδικασία παραγωγής σε όλους τους τύπους κατασκευής είναι πιστοποιημένη κατά ISO. Τα χαρακτηριστικά ποιότητας και απόδοσης των θερμαντικών σωμάτων ελέγχονται και πιστοποιούνται συνεχώς από αναγνωρισμένους ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Διατίθενται σε θερμαντικά σώματα τύπου panel (Viennaline) και σε θερμαντικά σώματα λουτρού (KOMFORT).

Τεχνικές προδιαγραφές θερμαντικών σωμάτων

Τα θερμαντικά σώματα της VOGEL & NOOT χαρακτηρίζονται από την κομψή εμφάνιση, την λειτουργικότητα και την αντοχή στον χρόνο. Έχουν τις παρακάτω προδιαγραφές:

  • Κατασκευάζονται από χαλύβδινο έλασμα ψυχρής διέλασης πάχους 1,25 mm ικανοποιώντας τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
  • Κάθε θερμαντικό σώμα δοκιμάζεται σε πίεση δοκιμής 10 bar ενώ οι μέγιστες επιτρεπόμενες συνθήκες λειτουργίας είναι 7,7 bar και 120oC θερμοκρασία. Για ειδικές κατασκευές, η πίεση δοκιμής στο εργοστάσιο μπορεί να αυξηθεί στα 13 bar και η πίεση λειτουργίας στα 10 bar.
  • Oι διαδικασίες καθαρισμού, προετοιμασίας βαφής και τελικής βαφής γίνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές DIN 55900, ενώ οι αποδόσεις τους έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές DIN 4704 και BS EN 442.
  • Η σειρά θερμαντικών σωμάτων Vogel & Noot περιλαμβάνει 6 διαφορετικούς τύπους σε διαφορετικά ύψη. Υπάρχουν δύο επιλογές ανάρτησης, ενώ το μήκος τους αρχίζει από 400 mm και μπορεί να φθάσει τα 3000 mm ικανοποιώντας κάθε εφαρμογή.
  • Ο έξυπνος τρόπος συσκευασίας των θερμαντικών σωμάτων παρέχει την δυνατότητα εγκατάστασης τους με το εξωτερικό περίβλημα, προσφέροντας έτσι την δυνατότητα πλήρους προστασίας μέχρι την ολοκλήρωση όλων των κατασκευών. Όλα τα απαραίτητα στηρίγματα και εξαρτήματα για την ανάρτηση τους περιέχονται στην συσκευασία τους.
  • Τα θερμαντικά σώματα μπορούν να παραδοθούν με ενσωματωμένη διάταξη εσωτερικού βρόγχου και δυνατότητα σύνδεσης στο κάτω μέρος τους francepharmacie.fr. Μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με θερμοστατική βαλβίδα παρέχοντας την δυνατότητα χρήσης θερμοστατικής κεφαλής για εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Με δεδομένη την υψηλή ποιότητα κατασκευής η Vogel & Noot παρέχει εγγύηση 5 ετών.

{gallery}products/thermansi/thermantika::::0{/gallery}

Έντυπα