Η μόνη ολοκληρωμένη λύση με κορυφαία απόδοση.

Η εταιρεία Σίλλης σας προσφέρει σήμερα τη μόνη ολοκληρωμένη λύση στα συστήματα οικιακής θέρμανσης συνδυάζοντας:

Η κορυφαία σειρά αντλιών θερμότητας ECODAN της MITSUBISHI ELECTRIC με τη μοναδική στον κόσμο τεχνολογία ZUBADAN εξασφαλίζει:

Μοναδική παγκοσμίως τεχνολογία που ακόμα και στους  -15 οC επιτυγχάνει πλήρη απόδοση και αποδίδει θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης, προσφέροντας κορυφαία οικονομία.

Δυνατότητα χρηματοδότησης από το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” με επιδότηση έως 70%.

Το Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του ΕΜΠ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΕΤΑ πραγματοποίησε τεχνο-οικονομικούς υπολογισμούς σχετικά με κάποιες από τις διαθέσιμες τεχνολογίες θέρμανσης που  χρησιμοποιούνται στην Ελληνική αγορά.

Παρακάτω παρατίθεται το διάγραμμα με την επί % σύγκριση του κόστους θερμικής ενέργειας.

Επισημαίνουμε ότι οι παραπάνω υπολογισμοί για τις αντλίες θερμότητας ΔΕΝ περιέχουν τη χρήση νυχτερινού ρεύματος. Στην περίπτωση χρήσης νυχτερινού ρεύματος το όφελος μπορεί να αγγίξει το 50% του αναγραφόμενου.

Έντυπο

Βίντεο

Πλεονεκτήματα Αντλιών Θερμότητας

Εξοικονόμηση ενέργειας. Με την χρήση μιας Αντλίας Θερμότητας, το σύστημα είναι έως και 6 φορές πιο αποτελεσματικό από τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης με ορυκτά καύσιμα. Με ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες στην χώρα μας, ο μέσος ετήσιος βαθμός απόδοσης (COP) του συστήματος μπορεί να είναι πάνω από το 4 (για Α/Θ Αέρα – Νερού) και πάνω από 5,5 (για Α/Θ Εδάφους – Νερού με γεωθερμία). Εξασφαλίζοντας τέτοιο υψηλό βαθμό απόδοσης το λειτουργικό κόστος χρήσης είναι το ελάχιστο.

Προστασία περιβάλλοντος. Εκτός από την εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους με την απόκτηση μίας Αντλίας Θερμότητας, ουσιαστικά αποφασίζετε για μία καθαρότερη μορφή ενέργειας με την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον μας. Για παράδειγμα μια μονοκατοικία 150 m2 για τη θέρμανσή της με πετρέλαιο επιβαρύνει το περιβάλλον σε ετήσια βάση με 6200 Kg CO2. Η ίδια μονοκατοικία για θέρμανση με φυσικό αέριο προκαλεί εκπομπή 3820 Kg CO2. Η θέρμανση του χώρου αυτού με Αντλία Θερμότητας μολύνει το περιβάλλον με μόνο 770 Kg CO2. Η τοπική δε επιβάρυνσή του είναι μηδενική.

Εγκατάσταση – Χώρος Μηχανοστασίου. Χωρίς να προϋποθέτει λεβητοστάσια, καμινάδες εξαερισμούς χώρων και δεξαμενές καυσίμων οι Αντλίες Θερμότητας μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε χώρο μισού τετραγωνικού μέτρου και μπορούν να θερμάνουν και να δροσίσουν με άνεση ολόκληρο σπίτι. Η εγκατάσταση για τις Α/Θ Αέρος – Νερού είναι απλή ενώ για τις Α/Θ Εδάφους – Νερού μία σχετική μελέτη για τον εξωτερικό χώρο είναι απαραίτητη.

Κόστος συντήρησης. Οι Αντλίες θερμότητας δεν χρησιμοποιούν καυστήρα και δεν εμφανίζουν καύση άρα το κόστος σε σχέση τους λέβητες πετρελαίου και αερίου είναι μικρό.

Μέγιστη Ασφάλεια. Οι Αντλίες Θερμότητας ανήκουν στα ασφαλέστερα συστήματα θέρμανσης και ψύξης. Dεν εκπέμπουν ρύπους τοπικά, δεν εμφανίζουν φλόγα ή άλλες καύσεις αφού δεν χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή αέριο αλλά καθαρή ενέργεια από το περιβάλλον.

Ευελιξία διασύνδεσης και εφαρμογών. Οι Αντλίες Θερμότητας μπορούν να εγκατασταθούν σε νέα ή παλιά κτίρια και μπορούν να συνδεθούν με υπάρχοντα θερμαντικά σώματα, σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και δροσισμού καθώς και με σώματα Fan Coils για θέρμανση και ψύξη. Επίσης μπορούν να συνδυαστούν και με ήδη υπάρχον λεβητοστάσιο ή και με άλλες ανανεώσιμες πηγές όπως για παράδειγμα τα ηλιακά συστήματα για υποστήριξη θέρμανσης. Επιπλέον μπορούν να θερμάνουν πολύ οικονομικά τα ζεστά νερά χρήσης κάθε κατοικίας.

Η αντλία θερμότητας της Mitsubishi Electric αέρα /νερού εκμεταλλεύεται την ενέργεια (θερμότητα) που υπάρχει δωρεάν στον εξωτερικό αέρα κυρίως από την ηλιακή ενέργεια καθ όλη την διάρκεια του χρόνου ακόμη και τις πιο κρύες μέρες. Δια μέσου του εναλλάκτη η θερμότητα από το ψυκτικό μέσο περνά στο νερό του συστήματος θέρμανσης και από εκεί στο θερμαινόμενο χώρο.

Για παράδειγμα, μια αντλία θερμότητας, με συντελεστή απόδοσης C.O.P = 4, χρησιμοποιεί 1kW ηλεκτρικής ενέργειας και 3kW θερμότητας που μεταφέρεται από τον εξωτερικό αέρα στην Αντλία Θερμότητας για μια εντυπωσιακή τελική Θερμαντική Απόδοση 4kW.